Kerst

Al weken gonst het door de gangen: het is weer bijna Kerstmis! Bij Messing wordt dit altijd groots gevierd. Eerst komt iedereen samen in de kantine. De CEO gaat dan op een tafel staan en houdt een emotionele redevoering. Daarna worden de kerstpakketten uitgedeeld. Iedereen krijgt een enorme doos met spullen mee. Van tevoren wordt druk gespeculeerd over wat er dit jaar in zal zitten. Marcus weet al meer.
We gaan twee onderborden krijgen, vertelt hij, een houten dienblad, een decoratief blokje met een fotoknijpertje erop en houten bordjes in pastelkleuren met HOME SWEET HOME erop. En pasta en marshmellows en zo. En er zit ook een bon bij die je kunt verzilveren bij diverse tuincentra.
De dozen worden voor het grootste deel gevuld met incourante voorraden uit het magazijn.
Op de dag van het spektakel verkleden verschillende collega’s zich als kerstman of kerstvrouw. Ook Arend heeft zich feestelijk uitgedost.
Het is haar laatste werkdag die dag. Arend houdt met zichtbare tegenzin een afscheidspraatje. De lichtjes op zijn kerstmuts knipperen.
Het was kort maar krachtig, zegt hij afgemeten. Veel succes in je volgende baan. Ik hoop dat die wél bij je past.
Ze grijnst ongemakkelijk en laat het maar over zich heenkomen.
Wilbert rolt even met zijn ogen naar haar. Aardig.
Ze krijgt nog een mooi boek van haar collega’s. Marcus overhandigt het haar, hij heeft het kennelijk geregeld.
Dank jullie wel allemaal, zegt ze. Hiervoor, en voor de samenwerking.
Edwin zwengelt hartelijk aan haar hand.
Ik ga je missen, zegt hij.
Niets snapt ze van deze man.
Ze verlaat rond vieren stilletjes het pand, voordat de festiviteiten losbarsten. Voor haar geen kerstpakket. Ze hoort er niet meer bij.

Plaats een reactie