Interface

Haar eerste klus bij Empire is om de interface tussen het ECC-systeem en het warehouse-systeem weer aan de praat te krijgen. Hij is al drie maanden stuk.
August, waar is de documentatie? vraagt ze.
Hij geeft haar triomfantelijk een beduimelde ordner met allemaal post-its en aantekeningen erin. Auteur: Ron van de Vegt, staat er onder elk blaadje. Het is een manual voor de gebruikers, dus ze heeft er helemaal niets aan.
Ze belt het bedrijf dat de SAP-support verzorgt. Ze krijgt niemand aan de lijn die haar kan helpen.
Dan begint ze de maatwerkcode maar door te speuren op zoek naar… iets. In het commentaar ziet ze ineens een bekende naam staan. Harry de Vries. Die is nu team lead bij Forte. Daar heeft ze pas nog een prettig sollicitatiegesprek mee gehad. De vacature is uiteindelijk weer ingetrokken.
Natuurlijk. Forte is het bedrijf dat vroeger de SAP-support deed, en ze zitten hier vlakbij.

Van: Ruth de Rijke
Aan: Harry de Vries
Onderwerp: Documentatie Empire
 
Dag Harry,
 
Een maand geleden hebben we elkaar gesproken toen ik bij Forte solliciteerde. Intussen werk ik bij Empire en toevallig kwam ik jouw naam tegen. Nu vroeg ik me af, hebben jullie bij Forte nog documentatie van ons systeem?
 
Vriendelijke groet, Ruth

Van: Harry de Vries
Aan: Ruth de Rijke
Onderwerp: RE: Documentatie Empire
 
Hee Ruth,
 
Zit je nu bij Empire, wat grappig!
Ja hoor, ik heb wel documentatie. Kom maar een keer langs met een USB-stick, je zit toch vlakbij.
 
Groeten, Harry

De volgende dag gaat ze eens een keer niet mee lunchwandelen met haar nieuwe collega’s, maar loopt ze naar de andere kant van het bedrijventerreintje en bezoekt Harry.
Hee Ruth, grijnst hij en doet heel erg ouwe-jongens-krentenbrood.
Ze vindt het een beetje raar, ze hebben elkaar pas twee keer eerder ontmoet. Ze schuiven over de afdeling en, alsof hij een mop vertelt, zegt Harry tegen de anderen: Ruth werkt nu bij Empire. De anderen lachen.
Werkt Gert er nog? Iemand proest het uit. En Tina? Na elke naam volgt een nieuw lachsalvo. Ze bevestigt dat ze er allemaal nog steeds werken.
Oh, wat triest, zucht iemand.
En Dennis, zit die er nog? Dat is wel iemand met een gebruiksaanwijzing, zegt Harry.
Hij wisselt veelbetekenende blikken uit met zijn collega’s.
Eén jongen geeft een treffende imitatie weg van August. Er worden herinneringen opgehaald aan de tijd dat zij zelf nog voor Empire werkten en de sfeer wordt steeds joliger. Ze krijgt een steeds slechter gevoel over haar keuze om bij Empire te gaan werken.
Harry zet de documentatie op haar USB-stick. Het is de tekst die ze al heeft, ziet ze, maar met een andere auteursnaam.
Zeg Harry, weet jij iets over een interface van het ECC-systeem naar het warehouse-systeem? vraagt ze.
Die interface zou inderdaad gebouwd gaan worden, zegt Harry, maar dat is in onze tijd nooit gebeurd. Dat zou het volgende SAP-supportbedrijf gedaan moeten hebben.
Ze weet haar vermoeden bevestigd: er is helemaal geen interface. Ron heeft elke dag met de hand alle opdrachten overgehaald naar het warehouse-systeem.

Plaats een reactie