Weer Wat Gevonden

Na twee weken Achterhoek laat ze haar vader weer alleen.
Nu ze een tijd niet in haar eigen woninkje geweest is, valt het haar toch weer tegen hoe het erbij ligt. De rommel in haar vaders huis verbleekt erbij. Het stof. De papieren. De kleren overal, niet allemaal heel en schoon. De gordijnrail die op half zeven hangt. Die lekkagevlek op het plafond had ook al jaren geleden overgeschilderd moeten worden. Dat kan gezelliger.
Ze zet het bidprentje van haar moeder in de boekenkast. Een vlag op een modderschuit.
In de dagen die volgen scant ze grondig alle vacatures. Ze zet haar CV op openbaar en wordt door vijf recruiters gebeld. Ze moet aan elk van hen beloven dat ze bij hen blijft en niet vreemd zal gaan met andere recruiters. Ze bieden haar allemaal dezelfde vijf banen aan. Uit al deze vrijers kiest ze Joep, met wie ze het prettigste contact heeft.
Na een intensieve sollicitatieperiode vindt ze weer een baan. Ze gaat SAP support verlenen bij Empire, een grote multinational. Ze heeft haar gesprekken in een klein donkerbruin kantoortje.
Het bedrijf zit alleen om financiële redenen in Nederland, legt haar toekomstige chef August uit. Het eigenlijke werk gebeurt in Frankrijk.
Het is een parmantig heertje met gekruld haar en een geruit jasje aan. Van tevoren heeft ze hem al gegoogeld en alle video’s van zijn blaaskapel afgekeken. Je weet nooit hoe het van pas komt. Angelique van HR zit naast hem, een prachtige dame met golvend blond haar en lange wimpers. Ze houdt van linedance, staat op haar Facebook.
Empire gebruikt een aantal SAP-subsystemen waar ze niet bekend mee is. Ze heeft flink geblokt voor ze de sollicitatiegesprekken inging. Daardoor maakt ze een goede indruk.
Zal ze het zometeen wel kunnen waarmaken, als ze echt met die software moet gaan werken? August en Angelique lijken toffe gasten. Maar dat dacht ze de vorige keer ook. Zal het opnieuw tegenvallen?
Weer onder de pannen.
Voor hoelang dit keer?

Plaats een reactie