De Nieuwe

Niet lang nadat ze is aangenomen gaat Johan ervandoor. Het was voor iedereen duidelijk dat hij er geen zin meer in had en helemaal niemand is rouwig om zijn afscheid.
Mark neemt zijn plaats in. Het is een gezellige molligerd die op het eerste gezicht keurig overkomt. Pas na een tijdje ziet ze dat hij de hele tijd kijkt alsof hij wat ondeugends van plan is.
Als vanzelf schieten zij en Mark in hun rollen.
Piet van Sales belt in paniek op.
Hij doet het niet meer! Hij is stuk!
Ze maant hem tot kalmte.
Wat is er stuk? Vertel nou eens rustig.
Ze peutert de belangrijkste informatie los en geeft dan de telefoon door aan Mark.
Terwijl Mark een luisterend oor biedt en Piet kalmeert, herstelt ze de code, terwijl de stoom uit haar oren komt. Terwijl hij nog aan het praten is, seint zij al naar hem dat alles weer werkt.
Mark geeft het door aan Piet, die het meteen verifieert en tevreden ophangt. Dat hij gehoord is, is voor hem net zo belangrijk als dat het technische issue is opgelost.
Langzamerhand gaan eindgebruikers steeds vaker met Mark bellen en doet zij haar werk meer in de luwte. De barse Ruth kan snel troubleshooten en coderen. De sociale Mark heeft daar wat meer tijd voor nodig. Hij is van de grote lijn, zij meer van de details. Zij is graag vroeg op het werk, hij maakt het graag laat. Hij is good cop, zij bad cop. Samen blijken ze de ideale combinatie te zijn.
Petra is ook blij met hem. Het duo is een trio geworden.

Plaats een reactie