Krabben

Als ze een tijdje bij Magna werkt, begint het Ruth op te vallen hoe de secretaresses vliegen voor Kamiel. Zij moet altijd haar eigen fotokopieën maken. Hij nooit.
Fijne collega is dat toch, lacht één van de dames verzaligd als hij langsloopt. Ik zal hem nog eens een bakkie koffie brengen. Met veel melk, daar houdt-ie van.
Grrrrmbh, gromt Ruth terug, met haar hoofd diep in de ingewanden van de kopieermachine. Paper jam. Alweer.
Ze peutert het vastzittende papier uit de machine, pakt koffie en gaat weer snel aan het werk. Ze heeft een thermoskan gekocht voor zichzelf. De mannen halen nooit en ze vertikt het om de koffiejuffrouw van de afdeling te worden.
In de gang komt ze Jessica tegen. Haar afkeurende blik gaat van het dons op Ruths bovenlip via haar stoere riem naar haar schoenen met slijtageplekken. Niets ontgaat haar.
Nieuw bloesje? vraagt Jessica met nauwelijks verholen afgrijzen.
Ja, dank je, antwoordt Ruth stoïcijns.
Als ze weer op haar plek zit ziet ze dat ze ook nog een mailtje van Jessica heeft gekregen. Onderwerp: Een suggestie.
Ze schrijft: Vat dit alsjeblieft niet verkeerd op, maar ik denk dat je er fantastisch uit zou kunnen zien als je je kledingstijl iets aanpast. Een zwarte strakke rok zou jou heel goed staan.
Dankjewel voor het kledingadvies, maar stop alsjeblieft met dit soort mailtjes, schrijft Ruth terug.
Gelukkig doet Jessica dat.

Als ze een paar weekjes vakantie heeft komen ze elkaar toevallig tegen in de stad.
Hee Jessica! groet ze joviaal.
Ruth! roept die verbaasd uit. Goh, wat zie je er anders uit, ik herkende je bijna niet!
Geschokt monstert ze Ruths uiterlijk.
Die heeft een mouwloos zwart T-shirt aan. Daardoor is een grote tatoeage op haar linkerarm zichtbaar, een band van prikkeldraad. Haar weerbarstige kuif staat recht omhoog. De versleten spijkerbroek die ze aanheeft past bij haar. Ze ziet er relaxt uit.
Dankjewel. Zo’n broek zou jouw outfit ook helemaal ophalen, zegt Ruth. Doet wonderen voor je figuur. Ik bedoel er niks mee, hoor.
Ik moet gaan, mompelt Jessica.
En weg is ze.

Plaats een reactie